Date veilig

Gratis Daten met singles via een datingsite ofwel relatie-site is enorm populair zowel voor jong als ouder maar bij het maken van nieuwe contacten dien je natuurlijk net als in de echte buitenwereld ook voorzichtig te zijn. Daarom hebben we een paar tips om het contact zo leuk en zo veilig mogelijk te maken.

 

Tip 1

 

Gebruik bij het maken van een nieuwe contacten altijd het interne mailsysteem van Dating 2000 geef niet te snel je persoonlijke contact gegevens zoals je E-mailadres. telefoonnummer of andere adresgegevens doe dit pas als je elkaar al wat beter hebt leren kennen.

 

Tip 2

 

Wanneer je voor het eerst afspreekt voor een date, kun je elkaar het best ontmoeten op neutraal terrein. Bijvoorbeeld een terras in de stad of een grand café, spreek nooit direct bij iemand thuis af .Hou de eerste afspraak kort, voor het geval er geen klik is. Wees dan ook eerlijk en geef het aan  Bedank iemand wel altijd. Je hebt er tenslotte allebei moeite voor gedaan. Wees jezelf, probeer positief te zijn, vermijd te hoge verwachtingen en neem het niet te serieus.  Een luchtige kijk en een vleugje humor helpen zo’n spannende eerste afspraak leuk te houden!

 

Tip 3

 

Laat je niet opjagen of onder druk zetten om een afspraak te maken of om bepaalde gegevens bloot te geven. Jij hebt zelf controle over wat je wél en niet wilt. Als iemand toch blijft aandringen, blokkeer deze persoon. Zo laat je zien dat je hier niet van gediend bent.Tenslotte is het ook handig om even te bellen vantevoren. Een kort telefoontje ( nummerweergave uitgeschakelen ) om even iemands stem te horen, geeft je meer duidelijkheid over wie je gaat ontmoeten.

 

Tip 4

 

Op ons Dating-forum geven we een aantal voorbeelden hoe oplichters te werk gaan! lees aub de praktijken die de oplichters veel gebruiken!  Maar in het kort maak nooit geld over aan mensen die je nog nooit hebt gezien, mocht je een verzoek ontvangen laat het ons weten!  Een paar voorbeelden: Ik vind het leuk om je een keer keer in het echt te ontmoeten en zou graag een keer bij je langs komen maar heb helaas geen geld voor de bus als je nu de reiskosten even wil voorschieten dan kom ik dit weekend gezellig langs.Trap hier niet in, je bent je geld kwijt en zeer waarschijnlijk komt hij of zij niet.Voorbeeld 2: Het lijkt mij leuk om met elkaar te bellen maar helaas heb ik geen beltegoed meer als je nu een prepaid kaart voor mij koopt kan ik je bellen.Voorbeeld 3 Kun je me helpen ik zit vreselijk in de schulden ik zie het niet meer zitten de deurwaarder wil beslag leggen en kan dit voorkomen door een x bedrag over te maken.Meer over Dating fraude kun je hier vinden

 

Ontvang je berichten waarin om geld wordt gevraagd neem dan aub contact met ons op via het contact formulier of klik op de meldknop boven het profiel  (meld mogelijk misbruik)